EPIDEMIJA KOVIDA 19 U LESKOVCU: U bolnici za tri dana preminulo šest osoba

I.M.

19. 04. 2021. u 16:12

U LESKOVAČKOJ kovid bolnici, u poslednja 24 časa, od posledica zaraze virusom korona preminule su dve osobe. Tokom vikenda borbu sa opakim virusom izgubila su još četiri pacijenta, a trenutno je hospitalizovano 165 osoba.

ЕПИДЕМИЈА КОВИДА 19 У ЛЕСКОВЦУ: У  болници за три дана преминуло шест особа

foto: I. Mitić

U pomenutom periodu primljeno je 11, otpušteno je šest, a jedan pacijent je upućen u kruševački Kovid centar. Od ukupnog broja hospitalizovanih pozitivno je 136, negativno 18, devet čeka rezultate, a dve osobe testiranje.

Prema poslednjem izveštaju iz „crvene zone“ korona je bila jača od dvojice Leskovčanina, starih 64 i 77 godina. U nedelju su preminula još dva pacijenta iz grada na Veternici. Umrla je žena, stara 82, i muškarac star 86 godina, kao i pacijentkinja iz Vlasotinca, stara 78 godina, dok je u subotu život izgubio šezdesetpetogodišnji pacijenta iz sela Cekavica, u opštini Lebane.

Trenutno je na respiratoru sedam osoba od kojih je jedna intubirana, a ostale se nalaze na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Terapiju kiseonikom prima 126 ljudi.

Na bolničkom lečenju je 114 pacijenata iz Leskovca, 27 iz Vlasotinca, 17 iz Lebana, po tri iz Bojnika i Medveđe i jedna iz Crne Trave.

Od početka aprila u leskovačkoj kovid bolnici sa posledicama virusa korona nisu se izborila 32 pacijenta, a najveći broj hospitalizovanih ova bolnica imala je pre dve nedelje kada se u njoj lečilo 197 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet