SUBVENCIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE U PARAĆINU: Lokalna samouprava raspisala tri konkursa vredna 10 miliona dinara

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 04. 2021. u 21:58

OPŠTINA Paraćin raspisala je i treći konkurs namenjen podsticajima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa sedištem u toj opštini, ukupne vrednosti deset miliona dinara.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У ПАРАЋИНУ: Локална самоуправа расписала три конкурса вредна 10 милиона динара

FOTO: Z. Rašić

Prvi se odnosi na investicije u fizičku imovinu gazdinstava u aktivnom statusu, čemu je opredeljeno osam miliona dinara, a iz opštinske kase biće finansirana polovina vrednosti investicije bez pdv. Vrednost pojedinačnog podnetog zahteva može da bude do 100.000 dinara, a rok za konkurisanje je 8. jun.

Po drugom konkursu, Opština će platiti kamate uzetih poljoprivrednih kredita u stopostotnom iznosu. U pitanju se ovogodišnji krediti u vrednosti od 50.000 do 200.000 dinara, maksimalno se odobrava 24.000 po zahtevu, a rok za podnošenje prijava je do utroška sredstava od milion dinara, a najkasnije do decembra.

Treći konkurs raspisan je 15. aprila, a odnosi se na subvencionisanje osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja. Subvencija iznosi 50 odsto visine premije koja može biti najviše 100.000 dinara. Ukupno je opredeljen za ovu svrhu milion, a rok za konkurisanje je 15. jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)