TOTOVI KONAČNO IMAJU STRUJU: Zahvaljujući humanosti, radost u porodici iz Mokrina sa petoro male dece, nakon četiri godine

R. ŠEGRT

12. 04. 2021. u 05:55

PRVI put posle četiri godine Vesna Dokić iz Mokrina kod Kikinde ispekla je kolače svojoj deci u električnom šporetu i veš oprala u mašini. Njen najstariji sin zadovoljno je bacio sveće i baterijsku lampu u smeće, verujući da im više nikada neće trebati da bi osvetlili sobu. Svetlost je konačno zasijala i u njihovom skromnom domu, a deca su se zasladila maminim kolačima, jer je u kući ponovo priključena struja.

ТОТОВИ КОНАЧНО ИМАЈУ СТРУЈУ: Захваљујући хуманости, радост у породици из Мокрина са петоро мале деце, након четири године

Humanitarke u domu Totovih

- Srećni smo i lepo nam je sada. Život je mnogo lakši sa strujom. Imam više vremena za decu, a oni su srećni jer na televiziji gledaju crtaće. Ja više ne brinem hoće li mi ostati sveća. Deca su pitala da li za sijalicu treba baterija. Svi aparati koje smo dobili dobro rade, i veš-mašina i šporet. Radovala sam se kada sam veš oprala u mašini. Deca su se obradovala kada sam im napravila kolače - iskreno je priznala Vesna Dokić, majka petoro mališana koji su rasli uz sveće.

U kući ove sedmočlane porodice na kraju Mokrina struja je priključena zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji koju su pokrenule članice neformalne grupe "Mame solidarno". Heroine humanosti Tanja Bogaroški, Evica Pajić, Zorica Miucin i Dijana Mileusnić, uz veliku pomoć Verice Filipov, koja ja animirala brojne preduzetnike, pa je EPS-u uplaćeno 69.300 dinara za novi priključak. Vesna i njen suprug Nenad Tot nisu imali dugovanja, jer su samostalno platili 56.000 dinara, ali sa petoro male dece nisu imali dovoljno i za priključak, pa su se mučili četiri godine.

- Od januara smo vodile akciju da prikupimo novac, uspele smo zahvaljujući humanosti preduzetnika i brojnih pojedinaca - složno i zadovoljno kažu Tanja, Evica, Zorica i Dijana, koje su sada jednako srećne kao i Vesna Dokić i njen suprug Nenad Tot.

OD SRCA

VESNI Dokić i njenoj porodici veš-mašinu su kupile "Mame solidarno", Slađana Perić im je darovala električni šporet, Đuro Basta bocu za plin, a tegle meda poslali su im đaci iz kikindske OŠ "Jovan Popović" koji imaju svoju malu zadrugu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024