TUČA RADNIKA ZBOG "VAJBERA" I CRVENOG KRSTA: Situacija u čačanskoj organizaciji dovedena do usijanja koje prevazilazi verbalne sukobe

V. ILIĆ

03. 04. 2021. u 08:25

BURA u čačanskom Crvenom krstu, posle tužbe radnika za mobing protiv sekretarke ove humanitarne organizacije Biljane Davidović, prvog dana aprila je kulminirala tučom između dvojice zaposlenih - Igora Logvinova i Petra Jankovića, inače odbornika u Skupštini grada.

ТУЧА РАДНИКА ЗБОГ ВАЈБЕРА И ЦРВЕНОГ КРСТА: Ситуација у чачанској организацији доведена до усијања које превазилази вербалне сукобе

Foto V. Ilić

Sukob je pretio da preraste u pravo krvoproliće, a policija je sačinila službenu belešku, saslušala obojicu i utvrđuje okolnosti nemilog događaja, pa se još ne zna da li će, i protiv koga, biti podneta krivična prijava.

- Sve je počelo vređanjem na vajber-grupi, koje se delom ticalo i stanja u Crvenom krstu. Odgovorio sam sa nekoliko poruka, a onda otišao u prostorije mesne zajednice "Park", čiji sam predsednik - kazao nam je Janković. - Oko 22 časa, u kancelariju je ušao Logvinov sa svojom suprugom i odmah nasrnuo na mene. Zadao mi je nekoliko udaraca pesnicom ili otvorenom šakom, pa sam pozvao brata i oca da mi pomognu, a on je zvao policiju... Na kraju su mi u Urgentnom centru snimili glavu i konstatovali brojne masnice i podlivi u predelu glave, srećom bez preloma.

S druge strane, Logvinov - koji je u kolektivu Crvenog krsta okarakterisan kao radnik koji "drži leđa" sekretarki Davidović, demantuje da je udario Jankovića.

- Kada sam ušao u kancelariju, on je bio pijan i potegao je flašu na mene. Imao je više od dva promila alkohola, a onda pao preko nekih stolica i tako se povredio. Sve vreme je tu bila moja supruga, koja sve ovo može da potvrdi - rekao nam je Logvinov. - Ja sam pozvao policiju koja je jedva sprečila Jankovićevog oca i brata da me napadnu.

Podsetimo, pre oko godinu dana se u prostorijama Crvenog krsta već dogodio sličan incident, između Logvinova i Igora Trifunovića, predsednika Skupštine grada. Policija je obaveštena i o ovom sukobu...

UPRAVA

SEDNICA Upravnog odbora Crvenog krsta, koja je sazvana zbog tužbe radnika za zlostavljanje na radu i njihovog zahteva za 1,75 miliona odštete od sekretarke Davidović - na ime duševnog bola - zakazana je za 6. april.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a