PREMINULO PETORO PACIJENATA: Još jedan crni dan na teritoriji Kraljeva

G.Ćirović

01. 04. 2021. u 20:45

ZARAZA korona virusom bukti na teritoriji Kraljeva i veoma loša epidemiološka situacija se, uprkos dosadašnjim restriktivnim merama i preporukama, ne smiruje.

ПРЕМИНУЛО ПЕТОРО ПАЦИЈЕНАТА: Још један црни дан на територији Краљева

Foto: G.Šljivić

Za minulih 24 sata, kako je saopštio gradski Krizni štab, od posledica infekcije koronom preminulo je petoro kovid pacijenata sa teritorije Kraljeva, pa je tako ukupno 282 Kraljevčana do sada izgubilo bitku protiv ovog virusa.

Ne opada ni broj novozaraženih s obzirom da je, prema podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, od ukupno 514 testiranih uzoraka brisa - 190 PCR i 324 antigen metodom, 140 pozitivno na kovid-19.      

Od izbijanja epidemije u martu prošle godine u Kraljevu je zvanično potvrđeno 17.033 slučajeva infekcije, dok je za samo minulih mesec i po dana od kovida obolelo čak 5.156 građana.

U Opštoj bolnici „Studenica“ hospitalizovano je 76 kovid pacijenata. Na Odeljenjima intenzivne i poluintenzivne nege zbrinuto je ukupno 12 – dvoje na respiratoru, sedmoro na neinvazivnoj ventilaciji i troje na „haj flou“ režimu.

U ovoj ustanovi je tokom proteklih 24 sata preminulo šestoro pacijenata, 19 je novoprimljenih, a 10 je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti lekarske ekipe obavile su ukupno 194 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)