POLJSKA STIPENDIRA NAŠE DOKTORE NAUKA: Za istraživanje do 93.000 evra po projektu

B.B.

22. 03. 2021. u 15:27

POLjSKA akademija nauka pozvala je naučnike da se prijave za "PASIFIC" program stipednija za dvogodišnje post doktorske studije u svim naučnim oblastima.

ПОЉСКА СТИПЕНДИРА НАШЕ ДОКТОРЕ НАУКА: За истраживање до 93.000 евра по пројекту

Foto P. Milošević

Stipendistima će biti ponuđena mesečna nadoknada od oko 2.500 evra neto. Oni koji se odluče da dođu u Poljsku, zajedno sa porodicom, mogu imati pravo na dodatni porodični dodatak. Pored toga, biće im odobren budžet za istraživanje do 93.000 evra po projektu. Rok za prijavu je 30. jun.

Da bi se prijavili za "PASIFIC" stipendije, kandidati moraju odbranjen doktorat  ili 4 godine ekvivalentnog istraživačkog iskustva sa punim radnim vremenom. Takođe, obavezno je pridržavanje pravila MSCA o mobilnosti i da nisu obavljali svoje glavne aktivnosti u Poljskoj duže od 12 meseci tokom tri godine, pre roka za poziv, od jula 2018 do  juna 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije