JEDNA OSOBA PREMINULA: U opštini Negotin 32 novoobolele osobe

S.M.J.

17. 03. 2021. u 16:40

U OPŠTINI Negotin u odnosu na poslednji izveštaj broj pozitivnih na virus korona uvećan je za 32.

ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА: У општини Неготин 32 новооболеле особе

Foto: S. M. J.

Među novoobolelima i šesnaestogodišnji dečak. Pozitivan nalaz na prisustvo virusa korona od 94 uzorka, od kojih je 81 antigenski, a 13 PCR, evidentiran je kod 17 žena od 21 do 91 godine starosti kao i kod 15 muškaraca od kojih najmlađi ima 16 godina, a ostali od 40 do 81.

Prema informacijama iz Zdravstvenog centra Negotin u poslednja 24 časa bitku sa kovidom izgubila je jedna osoba.

U kovid ambulanti su pregledano 84 osobe, od kojih se njih 64 javilo prvi put, a ostali su došli na kontrolu, dok je u pedijatrijskoj kovid ambulanti bilo 22 pregleda, od kojih 14 prvih i osam kontrolnih.

U prvih 16 dana marta broj inficiranih virusom korona potvrđen je laboratorijskim analizama kod ukupno 379 osoba sa prebivalištem na teritoriji opštine Negotin.

Na grudnom, internom i odeljenju neurologije negotinske bolnice koja su u kovid režimu, primljeno je još devet pacijenata, dvoje je otpušteno, a jedna osoba je transportovana u Kruševac u tamošnju kovid bolnicu. Ukupno je na ova tri odeljenja, zaključno sa 16. martom, hospitalizovano 45 osoba.

Inače u kovid bolnici u Kruševcu od 17. februara do danas sa težim simptomima virusne infekcije hospitalizovano je 25 pacijenata, a jedna osoba je zbrinuta u kovid bolnici Batajnica u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024