MEĐU ZARAŽENIMA I ĐACI: U Rudničko-takovskom kraju još 20 obolelih, preminula jedna osoba

M. B.

11. 03. 2021. u 16:12

OD posledica zaraze kovid-19 tokom minula 24 sata u Rudničko-takovskom kraju, na Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, preminuo je, nažalost, još jedan pacijent, star 95 godina.

МЕЂУ ЗАРАЖЕНИМА И ЂАЦИ: У Рудничко-таковском крају још 20 оболелих, преминула једна особа

Foto: EPA

Zvanični, najnoviji izveštaj o statistici kovid-19 u ovom kraju, beleži još 20 novozaraženih osoba, među kojima ima đaka osnovaca i srednjoškolaca!

- Poslednjih dana, ima više đaka među kovid pozitivnim licima: viših razreda Osnovne škole u gružanskom mestu Vraćevšnica, Treće i Četvrte OŠ u Gornjem Milanovcu, Ekonomske i Gimnazije. Olakšavajuća okolnost je, što su svi ti razredi već na on lajn nastavi, zato nije bilo većeg širenja zaraze među đacima - izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora milanovačkog Doma zdravlja.

Po računici te ustanove, ukupan broj obolelih od virusa korona u aktuelnom „piku“ epidemije ovde je 2.010, od kojih je do sada izlečeno 909. U Kovid ambulantama tog Doma, juče su pregledana 162 lica, urađeno 50 antigenskih testova, uzeto devet nazofaringealnih briseva, dve osobe su upućene na hospitalizaciju.

- U Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu trenutno se i dalje leči ukupno 25 pacijenata. Na Grudnom odeljenju smešteno je njih 15, deset na Neurologiji. Pozitivno na korona virus ih je 23, dva pacijenta imaju negativan rezultat testiranja. U ova 24 sata, primili smo četiri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, troje smo otpustili kući – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ epidemije, koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.010 lica, uz nažalost 88 smrtnih žrtava.

U ovom kraju, do sada je protiv kovida-19 vakcinisano 5.771 osoba – 4.068 „Sinofarmom“, 704 „Sputnjikom V“, 629 „AstraZenekom“ i 370 „Fajzerovim“ cepivom. Revakcinisano je 2.913 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!