OLUKA ŠTABA U DIMITOVGRADU: Vakcinisani na posao-nevakcinisani onlajn

V.Ć.

11. 03. 2021. u 15:38

ZBOG pogoršanja ešidemiološke situacije i shodno preporukama ZZJZ u Pirotu, Opštinski štab za vanredne situacije u Dimirovgradu, usvojio je jednu naredbu i par preporuka koje se odnose na funkcionisanje ustanova u ovom gradu.

ОЛУКА ШТАБА У ДИМИТОВГРАДУ: Вакцинисани на посао-невакцинисани онлајн

Foto: V. Ćirić

Osnovnoj školi "Hristo Botev" naloženo je da organizuje nastavu na daljinu. Predškolskoj ustanovi "8.septembar", preporučeno je da mališani čija su oba roditelja zaposlena dolaze u vrtić, dok će za druge njihove vršnjake, takođe biti organizovan program, odnosno vaspitno-opbrazovni rad na daljinu.

JP "Komunalac" i Opštinska uprava svoj rad će organizovati na sledeći način: svi zaposleni koji su primili drugu dozu vakcine, kao i oni koji su infekciju kovid 19 preležali, dolaze na posao. Oni koji ne spadaju u tu grupu, ostaju kod kuće, osim ako su neophodni procesu rada, o čemu svojim rešenjem odlučuje direktora ili načelnika Opštinske uprave-navodi se u novoj naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije u Dimitrovgradu.

U obrazloženju odluke, pored ostalog navodi se, da je posledljih desetak dana, registrovano četvoro obolelih učenika i sedmoro nastavnika, dok je kod predškolskog uzrasta poslednjih dana uočen veći broj respiratornih infekcija kod dece. U toj ustanovi labratorijski je potvrđen kovid kod jedne medicinske sestre , zbog čega je izolovana i njena koleginica . Određeni broj roditelja takođe ima respiratorne infekcije, zbog čega je doneta odluka o novim merama-kaže Krizni štab u Dimitrovgradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!