PREMINUO 91-GODIŠNJAK: U Rudničko-takovskom kraju od korone se leči 26 pacijenata

M. B.

08. 03. 2021. u 10:38

OD posledica zaraze korona virusom u Rudničko-takovskom kraju, tokom minulog vikenda preminuo je pacijenat star 91 godinu, u kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

ПРЕМИНУО 91-ГОДИШЊАК: У Рудничко-таковском крају од короне се лечи 26 пацијената

Arhiva

Prema preseku od jutros, u tim odeljenjima trenutno se leči ukupno 26 pacijenata (troje više u odnosu na jučerašnji presek).

- Na Grudnom odeljenju smešteno je njih 14, a 12 na Neurologiji. Pozitivno na virus korona ih je 24, jedan pacijent ima negativan test, jedan čeka rezultate testiranja, jednog smo prevezli na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici. U minula 24 sata, primili smo četiri pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću zarazu tim virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Prema poslednjem zvaničnom izveštaju od proteklog vikenda, u Rudničko-takovskom kraju novoobolelih od kovida-19 bilo je 18. Dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, izneo je podatak da je u ovom kraju ukupan broj obolelih virusa korona, u ovom aktuelnom „piku“ epidemije 1.910, od njih je izlečeno 877, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije, preostali oboleli su pod medicinskim nadzorom lekara tog Doma.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ epidemije, koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 1.910 lica, uz nažalost 87 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!