KOVID POTVRĐEN KOD 26 DECE: Povećan broj obolelih u opštini Negotin

S.M.J.

03. 03. 2021. u 15:16

U OPŠTINI Negotin u odnosu na poslednji izveštaj broj pozitivnih na virus korona za 24 časa uvećan je za 21 novi slučaj kovida, od kojih kod dva deteta školskog uzrasta.

КОВИД ПОТВРЂЕН КОД 26 ДЕЦЕ: Повећан број оболелих у општини Неготин

Foto: S.M. Jovanović

Pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona evidentiran je kod 10 žena od 26 do 73 godine starosti, kao i kod 11 osoba muškog pola do 68 godina starosti, među kojima su i dečak od 10 godina i srednjoškolac od 19.

U poslednja 24 časa u kovid laboratoriji negotinskog Doma zdravlja testirano je 47 građana antigenskim testovima, a u negotinsku zdravstvenu ustanovu stigli su i rezultati sedam PCR testova.

Lekari u kovid ambulanti obavili su ukupno 55 pregleda, od kojih 36 prvih i 19 kontrolnih. U kovid režimu, pored Grudnog odeljenja, je i Odeljenje neurologije, na kojima je smešteno 18 pacijenata.

-Broj pregleda u kovid ambulanti je povećan kao i broj hospitalizovanih pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom kojima je potrebna kiseonička potpora. U crvenoj zoni zbog popunjenosti Odeljenja pneumoftiziologije, od juče je i Odeljenje neurologije na kome je već smešteno sedam pacijenata. prema informacijama pedijatrijske kovid ambulante zabeležen je i povećan broj dece koja su pozitivna na kovid-19 - kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac direktora Zdravstvenog centra Negotin.

U ovom trenutku virus korona je potvrđen kod 26 dece, od kojih kod dve bebe od nepunih godinu dana i kod, petoro dece od jedne do sedme godine i 20 učenika ovdašnjih osnovnih i srednjih škola.

Nakon „burnog“ decembra sa 620 pozitivnih na virus korona i relativno mirnog januara sa 139 novih slučajeva, u februaru je zabeležen skok broja obolelih na 269 slučajeva. Od početka marta, za svega dva i po dana, evidentirana su 62 novoinficirana.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024