PREMINULO ČETVORO KRALJEVČANA Dr Čekanac: Situacija će se narednih dana još pogoršati

G.Ćirović

03. 03. 2021. u 15:05

OD ukupno 389 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, od kojih 124 PCR i 265 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 112. Lošu epidemiološku situaciju zaokružuje podatak da je tokom minulih 24 sata od posledica korone preminulo još četvoro kovid pacijenata iz grada na Ibru.

ПРЕМИНУЛО ЧЕТВОРО КРАЉЕВЧАНА Др Чеканац: Ситуација ће се наредних дана још погоршати

Foto: G.Šljivić

Ovo je izjavio epidemiolog prof.dr Radovan Čekanac, koordinator za zdravstvena pitanja kraljevačkog Gradskog kriznog štaba.

- Od početka epidemije u Kraljevu je preminulo ukupno 215 građana, a samo od novembra prošle godine 175. To su veoma visoke cifre. I u bolnici polako prelazimo 50 odsto kapaciteta, a prema mojoj prognozi epidemiološka situacija će se narednih dana još pogoršati - rekao je prof.dr Čekanac.

U Kraljevu je od 18. februara koronom zaraženo 1.319 građana, dok je od izbijanja epidemije do sada ukupno registrovano 13.196 slučajeva infekcije.

- Uz očigledno nepoštovanje epidemioloških mera, primećeno je i da je oslabljen imunitet onih koji su već preležali kovid tako da, ako smo u decembru imali imunitet od 75 odsto, sada smo opet na početku. Asimptomstski slučajevi ranije nisu oboljevali, ali sada imamo i takve situacije – naglasio je Čekanac.

U kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“ hospitaloizovano je 62 kovid pacijenata od kojih je na intenzivnoj nezi zbrinuto 10 - šestoro na respiratoru i troje na neinvazivnoj ventilaciji. Kako je saopšteno, u ovoj ustanovi je tokom proteklih 24 sata preminulo ukupno petoro pacijenta od kojih je četvoro sa teritorije Kraljeva, 13 je novoprimljenih, a petoro otpušteno sa bolničkog lečenja. U navedenom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je 150 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest