KORONA U PARAĆINU: Za tri dana 242 pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja i 143 pozitivna

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 03. 2021. u 16:50

U POSLEDNjIH nedelju dana broj pregleda u kovid-ambulanti Doma zdravlja u Paraćinu značajno je porastao, broj otkrivenih kovid-pozitivnih pacijenata na dnevnom nivou je između 30 i 50, a oko dve trećine pacijenata pregledanih prvi put je pozitivno, rezimirala je epidemiološku situaciju u Paraćinu pomoćnica direktora Doma zdravlja, dr Snežana Nikodijević.

КОРОНА У ПАРАЋИНУ: За три дана 242 прегледа у ковид амбуланти Дома здравља и 143 позитивна

Foto: Z.R.

Situacija je gotovo slična kao poslednja dva meseca prošle godine, a odraz je nemarnosti građana i nepoštovanja mera, rekla je još dr Nikodijević.

Prema trodnevnom izveštaju ove zdravstvene ustanove zaključno sa subotom, 27. februarom, obavljena su ukupno 242 pregleda, 159 prvih i 83 kontrolna, a evidentirana su 143 nalaza pozitivna na koronavirus.

Najlošija situacija bila je u petak, 26. februara, sa 51 novim slučajem infekcije koronom, dok su poslednjeg izveštajnog dana, u subotu, 27. februara, 44 antigenska testa bila pozitivna od 76 urađena i tri od 13 PCR testova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije