KRAJ NIŠAVE I OTVORENI BAZEN: U pirotskom naselju Senjak počeli pripremni radovi za izgradnju letnjeg kupališta

V. ĆIRIĆ

20. 02. 2021. u 06:21

POČELI su pripremni radovi za izgradnju otvorenog bazena kraj Gradskog stadiona u pirotskom naselju Senjak.

КРАЈ НИШАВЕ И ОТВОРЕНИ БАЗЕН: У пиротском насељу Сењак почели припремни радови за изградњу летњег купалишта

Mašine kraj plivačkog kompleksa / Foto V. Ćirić

U nesporednoj blizini objekta koji će biti završen dogodine se već - osim glavnog - nalazi i nekoliko pomoćnih terena, a tu su još zatvoreni bazen, igrališta za male sportove, teniska borilišta i prostor namenjen zabavi mališana, dok je sa druge strane, na drugoj obali Nišave, sportska sala "Kej".

Kada sve bude završeno, kompletna sportska infrastruktura Pirota će praktično biti locirana u prečniku od najviše jednog kilometra.

Iz Gradske uprave poručuju da je za prvu fazu radova iz lokalnog budžeta već obezbeđeno 40 miliona, uz napomenu da će ukupna vrednost ove investicije dostići 450 miliona dinara. ali, naglašavaju i to da će izgradnjom otvorenog bazena kraj keja na levoj obali Nišave, praktično, biti stavljena tačka na investiranje u sportske objekte koji su tokom minulih godina u Pirotu građeni i bukvalno jedan za drugim.

Uz pomoć fondova prekogranične saradnje, kompletno je rekonstruisan Omladinski stadion koji je bio ruglo, pa su sada kraj nekadašnjih oronulih i u travu obraslih tribina nikli tereni za košarku, odbojku i rukomet, a tokom zimskih meseci je tu i klizalište.

Pirot je, u već pomenutom investicionom ciklusu, dobio i sportsku salu "Kej" sa tribinama, pa se tu održavaju i druge manifestacije, a neretko i sajmovi, što zadovoljava sve potrebe grada veličine Pirota.

Plan kompleksa

Jedna od poslednjih investicija je i zatvoreni bazen na Senjaku, tik prekoputa budućeg otvorenog kupališta i obližnjeg poligona za obučavanje mališana za bezbedno učešće u saobraćaju. I, upravo zatvoreno kupalište - koje radi tokom čitave godine - predstavlja model za uštede i unapređivanje ekologije, s obzirom na to da se voda u njemu zagreva posredstvom solarnih panela. Od pre četiri godine, kada je ovaj atraktivni objekat predat na upotrebu, ne samo što je u Pirotu formiran vaterpolo klub, već je znatno smanjen i broj mališana neplivača.

Uz sve pomenute objekte, grad je tokom minulih godina dobio i desetak mini, takozvanih pič terena - u centralnim delovima, ali i u prigradskim naseljima, pa sportska ponuda u jedinom gradu na krajnjem jugoistoku Srbije nikada nije bila bolja i atraktivnija, posebno za mlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)