BEZ PREMINULIH, TOKOM PRAZNIKA: 14 novozaraženih u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

16. 02. 2021. u 16:57

TOKOM dva dana državnog praznika, još 14 osoba u Rudničko-takovskom kraju je pozitivno potvrđeno na korona virus (sedmoro juče, sedmoro danas, 16. februara).

БЕЗ  ПРЕМИНУЛИХ, ТОКОМ ПРАЗНИКА: 14 новозаражених у Рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

Srećom, u tom periodu, do ovog izveštavanja, nema preminulih od kovida-19 u ovom kraju.

Na kovid odeljenjima, većinom Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu i u drugim kovid-bolnicama, trenutno se leče 34 pacijenta, za koje dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, zvanično potvrđuje da su pozitivni na korona virus.

- Ukupan broj zaraženih u „trećem piku“ epidemije, u ovom kraju je trenutno 1.628. Od njih, 768 je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Preoostala kovid pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze se u kućnoj izolaciji, pod kontrolom ovog Doma zdravlja. U Kovid ambulanti, juče je pregledano 65 osoba, urađeno 25 antigenskih testova, tri osobe su iz nje upućene na hospitalizaciju – potvrdio je danas dr Čivović.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.628 lica, uz nažalost 83 smrtne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe