ODLAGANJE ZBOG KOVIDA: Pomerena Skupština paraćinskog Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920.

Z.R.

15. 02. 2021. u 19:23

IAKO je godišnja sednica Skupštine paraćinskog UPRS – Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. planirana za danas i potpuno pripremljena, rukovodstvo ovog boračkog udruženja ipak je odlučilo da se skup odloži zbog epidemije kovida 19.

ОДЛАГАЊЕ ЗБОГ КОВИДА: Померена Скупштина параћинског Удружења потомака ратника Србије од 1912. до 1920.

Foto: Privatna arhiva

Kako saznajemo od Zorana Vićića iz vrha UPRS, Skupština će biti održana čim to poštovanje propisanih mera zaštite dozvoli.

Tradicija je, inače, da se godišnje skupštine UPRS održavaju 15. februara, na Sretenje i Dan državnosti. Tog datuma 1917. godine, takođe, poginuo je i poznati srpski general Ilija Gojković, rođen u selu Drenovac u paraćinskoj opštini, pa je ovo udruženje na prošlogodišnjoj skupštini donelo odluku o pokretanju inicijative da se u Drenovcu podigne spomenik ovom junaku.

General Gojković je ubijen pri povratku iz Francuske na Solunski front i u UPRS kažu da je on jedini srpski general poginuo u Velikom ratu. Prošle godine, na 100. sednici starog saziva Skupštine opštine u Paraćinu, svi prisutni odbornici su prihvatili njihovu inicijativu da se Gojkoviću u rodnom selu podigne spomenik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri