VRANJSKI ĐACI - ONLAJN: Broj mladih koji su zaraženi u gradu pod Pržarom minule sedmice povećan čak triput

J. STOJKOVIĆ

11. 02. 2021. u 06:21

ZBOG znatno povećanog broja zaraženih među učenicima, u Vranju je juče zasedao Gradski štab za vanredne situacije, kojem je prisustvovao i član Republičkog kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović, a od Ministarstva prosvete je zatražena saglasnost da sve srednje i pojedine osnovne škole u gradu pod Pržarom - od 11. februara - pređu na onlajn nastavu.

ВРАЊСКИ ЂАЦИ - ОНЛАЈН: Број младих који су заражени у граду под Пржаром минуле седмице повећан чак трипут

Foto J. S.

Precizirano se da bi ovom merom, ako bude usvojena, bili obuhvaćeni učenici od 5. do 8. razreda iz gradskih OŠ "Vuk Karadžić", OŠ "Radoje Domanović" i OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", te OŠ "Petar Prvi oslobodilac" u obližnjem Korbevcu.

A, pre početka sastanka, gradonačelnik dr Slobodan Milenković je procenio da do zaražavanja učenika, po svemu sudeći, nije došlo u školama, jer se u njima maksimalno poštuju mere prevencije, već na privatnim okupljanjima, odnosno proslavama rođendana i drugim slavljima.

NADZOR

GRADONAČELNIK Vranja je najavio pojačan inspekcijski nadzor i strožu kontrolu poštovanja propisanih epidmioloških mera u ovdašnjim kafićima, s obzirom na to da ima nagoveštaja o prekoračenju dozvoljenog broja gostiju.

Epidemiolog vranjskog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković kaže da je epidemiološki nadzor pokazao da je virus u škole stigao spolja, a broj zaraženih učenika iziskuje nove mere. Jer, virus je potvrđen kod ukupno 102 učenika - 58 srednjoškolaca i 44 osnovca.

Prof. dr Tiodorović, Foto J. S.

Napominjući da su građani Srbije pokazali veliku odgovornost tokom praznika, ali da je došlo do opuštanja, zimovanja i drugih druženja, prof. dr Tiodorović kaže da ne iznenađuje to što su čitave porodice zaražene.

Dr Stanković, Foto J. S.

Inače, lekarima u Dečjoj kovid-ambulanti se na dnevnom nivou poslednjih dana javlja i do četrdesetak mladih Vranjanaca, a doskoro taj broj nije prelazio petnaestak. I, prednjače učenici Ekonomsko-trgovinske i Tehničke škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)