PLIVANJE JE BILO OPASNO PO ŽIVOT: Obnova zatvorenog bazena SC "Jezero" u Kikindi "progutala" 15,5 miliona i traje godinama

R. Šegrt

10. 02. 2021. u 07:26

KADA je pre tri godine počela obnova velikog zatvorenog bazena Sportskog centra "Jezero" u Kikindi, prvi put posle 40 godina, iz pokrajinske i gradske kase uloženo je oko 7,5 miliona dinara, ali očigledno nije sve urađeno kvalitetno, pa je sada morala da se radi sanacija pojedinih delova.

ПЛИВАЊЕ ЈЕ БИЛО  ОПАСНО ПО ЖИВОТ: Обнова затвореног базена СЦ Језеро у Кикинди прогутала 15,5 милиона и траје годинама

Foto R. Šegrt

Direktor "Jezera" Dejan Pudar tvrdi da je bila neophodna hitna popravka prozora u školjci bazena, jer je voda počela da curi u postrojenje što je moglo da izazove veliku havariju i štetu i ozbiljno ugrozi plivače.

U rekonstrukciju zatvorenog bazena, poslednje tri godine uloženo oko 15,5 miliona dinara. Ove godine obnova bazena je nastavljena, iz gradske kase je uloženo oko osam miliona dinara, a najviše je potrošeno za postavljanje nove LED rasvete, koja omogućava uštedu od oko 80 odsto električne energije. Pudar kaže da ona pruža i najbolje uslove za takmičenje u vodenim sportovima.

OTVORENO

Posle dva meseca pauze zbog radova, redovne treninge u velikom zatvorenom bazenu ponovo su počeli plivači, vaterpolisti i ronioci. Od juče je bazen dostupan i građanima rekreativcima, i to od 13 do 18 sati.

ULAGANjE Direktor Pudar i gradonačelnik Lukač, Foto R. Šegrt

- Osim prozora, sanirali smo i prelivni sistem koji je bio na izdisaju, jer je star 40 godina. Sve to se nalazi u postrojenju bazena. Osim toga, prethodna dva meseca, postavljena je i nova keramika koja sprečava ulazak hladnog vazduha i na bazenu je mnogo toplije. Potpuno smo sanarali tuš kabine i sada liče na one u spa centrima, kao i muški sanitarni čvor. Oko bazena je postavljena protivklizna staza, što obezbeđuje sigurnost korisnika, ali je to samo prelazno rešenje dok ne nađemo bolje - nabrojao je Pudar.

- Pored svih radova, najvažnije bi bilo rekonstruisati "srce", sistem, odnosno postrojenje bazena, jer je staro 40 godina.

PROPUST Kroz prozor u školjci curila voda u postrojenje, Foto R. Šegrt

On je najavio radove i na malom bazenu koji se finansiraju preko projekta Evropske komisije. Obnova još uvek traje, pa nije poznata celokupna suma ulaganja.

- Ove godine nastavili smo rekonstrukciju. U narednom periodu obnavljaćemo postojeću sportsku infrastrukturu, kako bi Kikinda mogla da organizuje neko međunarodno takmičenje - izjavio je gradonačelnik Nikola Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)