GRADONAČELNIK APELUJE NA ODGOVORNOST: Epidemiološka situacija u Subotici i dalje vanredna

J. L.

08. 02. 2021. u 16:23

NA bolničkom lečenju u kovid delu Opšte bolnice u Subotici trenutno se nalaze 72 pacijenata. U kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se deset pacijenata, a osam je na mehaničkoj ventilaciji.

ГРАДОНАЧЕЛНИК АПЕЛУЈЕ НА ОДГОВОРНОСТ: Епидемиолошка ситуација у Суботици и даље ванредна

Foto: D. Pozderović

U prethodna 24 sata u kovid respiratornoj ambulanti ove ustanove obavljeno je 45 pregleda, a sedam pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju. Isto toliko je otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju.

Zbog situacije koja je i dalje vanredna gradonačelnik Subotice Stevan Bakić apelovao je na sugrađane da se i dalje ponašaju odgvorono i prodržavaju svoh propisnaih epidemioloških mera.

-Pozivam sugrađane da svi zajedno damo svoj doprinos poboljšanju epidemiološke situacije u našem gradu. Važno je da nastavimo da poštujemo sve mere zaštite od zaraze, jer je pandemija virusa kovid 19 daleko od završene – poručio je Bakić. – Vanrednu situaciju nismo ukinuli jer ona zaista jeste i dalje vanredna. Gradski štab za vanredne situacije prati stanje na dnevnom nivou i jasno je da ponovo dolazi do povećanja broja zaraženih. Zbog očuvanja života i zdravlja, zbog smanjenja pritiska na naše lekare i druge zaposlene u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, kao i zbog ukupnog privrednog i društvenog života Subotice, moramo istrajati u odgovornosti i poštovanju jednostavnih principa – uzdržavanja od većih okupljanja, održavanja distance, nošenja maski i pojačane higijene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri