SVI TRAŽE STAN NA DAN: Epidemija se nije odrazila na privatne stanodavce u Vršcu

J. J. BALjAK

08. 02. 2021. u 13:03

PANDEMIJA kovida dvojako se odrazila na turizam u Vršcu.

СВИ ТРАЖЕ СТАН НА ДАН: Епидемија се није одразила на приватне станодавце у Вршцу

Foto J. J. Baljak

Dok su hoteli i moteli osetili nedostatak turista, pre svega stranih, privatni sektor je čak i u ovim uslovima profitirao. Stan na dan pokazao se kao dobra investicija, zbog čega se sve više Vrščana odlučuje za pružanje takve vrste usluga.

Popunjenost svih smeštajnih kapaciteta lane je bila 40 odsto, što u Turističkoj organizaciji Vršca ocenjuju kao veoma dobro, s obzirom na situaciju. Gosti su u najvećem broju dolazili u letnjem periodu, kada su epidemiološke mere bile blaže, a najviše su noćivali upravo u privatnim apartmanima.

- Uprkos koroni, broj dolazaka se uopšte nije smanjio kada je u pitanju privatni sektor.

Uglavnom su to privrednici, koji tu ostaju i na duže zbog poslovnih angažmana, ali i sve više domaćih turista, koji najčešće porodično dolaze na produženi vikend. Što se toga tiče, veoma smo zadovoljni - ističe Tatjana Palkovač, direktorka TOV.

NEDOVOLjNO KREVETA

VRŠAC trenutno raspolaže sa 687 kreveta u svim smeštajnim kategorijama. To, međutim, nekada nije dovoljno da primi sve goste, naročito kada se održavaju poznate vršačke manifestacije, sportska i školska takmičenja. Zato iz TOV podstiču građane da se upuste u ugostiteljske vode, jer će, kažu, posla biti za sve.

Tatjana Palkovač, Foto J. J. Baljak

To je podstaklo brojne Vrščane da počnu da se bave ovom vrstom ugostiteljstva, pa je TOV tokom 2020, uprkos koroni, kategorizovao po dve smeštajne jedinice mesečno, što je mnogo više nego prethodnih godina.

- Ljudi su time počeli ozbiljno da se bave. Imamo mnogo novih objekata sa četiri zvezdice, što je najviša kategorija za privatni smeštaj. Čak i oni koji su bili nižeg ranga, sada ulažu u svoje objekte, kako bi ispunili najviše standarde - dodaje Palkovačeva, uz konstataciju da najviše posla imaju apartmani srednje kategorije.

Ona smatra da bi taj primer trebalo da slede i seoska domaćinstva, naročito u Gudurici i Šušari, jer interesovanje turista postoji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna