EPIDEMIJA VIRUSA KORONA U ŠAPCU: Počinje vakcinacija nepokretnih građana

V.M.

02. 02. 2021. u 13:41

ЕПИДЕМИЈА ВИРУСА КОРОНА У ШАПЦУ: Почиње вакцинација непокретних грађана

Foto: GU Šabac

NA TERITORIJI Mačvanskog okruga u od 25. do 31.januara registrovano je 508 pozitivnih uzoraka na kovid, a u Šapcu 254 nova slučaja.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti šabačkog Doma zdravlja ,,Dr Draga LJočić” pregledana je 401 osoba. Prvih pregleda bilo je 161 i 240 kontrolnih.

U Opštoj bolnici ,,Laza K. Lazarević” hospitalizovano je 124 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u zelenoj zoni šabačke bolnice hospitalizovano je 128 nekovid pacijenata. U respiratornoj jedinici nalazi se 8 pacijenata. Preminule su tri osobe.

Situacija sa korona virusom u Gerontološkom centru u Šapcu je stabilna, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije. Tokom proteklog dana nije bilo novodijagnostikovanih kovid pozitivnih pacijenata. Za sutrašnji dan planirano je retestiranje 14 pozitivnih pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana na punktu u sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović” vakcinisano je 422 ljudi. Danas počinje vakcinacija nepokretnih sugrađana koji su se prijavili preko portala eUprave. Mobilni palijativni tim šabačkog doma zdravlja obavljaće vakcinaciju nepokretnih sugrađana na seoskom području dok će Služba kućnog lečenja doma zdravlja vakcinisati nepokretno stanovništvo na teritoriji grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)