IMUNIZACIJA SRBA SA KIM DOKAZ DA DRŽAVA SRBIJA MISLI NA NAS: Predstavnici Srpske liste i Srba sa Kosmeta vakcinisani u Kuršumliji (FOTO

D.Z.

29. 01. 2021. u 14:36

DRAGO nam je da smo u prilici da ličnim primerom pokažemo da je ovo najbolji način izlečenja od ove pošasti. Zadovoljni smo što je država Srbija jedna od retih u Evropi obezbedila brzu vakcinaciju i to je još jedan pokazatelj brige o ljudima odnosno zalog za budućnost kao što je i imunizacija Srba sa Kosmeta pokazatelj da naša država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem misli na Srbe sa Kosmeta.

ИМУНИЗАЦИЈА СРБА СА КИМ ДОКАЗ ДА ДРЖАВА СРБИЈА МИСЛИ НА НАС: Представници Српске листе и Срба са Космета вакцинисани у Куршумлији (ФОТО

Foto: D.Z.

Ovo je danas, prilikom vakcinacije predstavnika Srpske liste ali i Srba sa Kosmeta u kuršumlijskom Domu zdravlja rekao Dalibor Jevtić, potpredsednik Srpske liste. Izrazivši zahvalnost kuršumlijskom Domu zdravlja na dobroj organizaciji u pogedu vakcinacije Srba sa Kosmeta, Jevtić je tom prilikom istakao razočarenje što kosmetski Srbi nisu mogli da prime vakcine u svojim mestima a što je, kako je naglasio, pokazatelj odnosa većinskog stanovništva prema ne samo ovom pitanju već i prema srpskom stanovništvu.

- Upadi inspekcije i policije u srpske domove zdravlja na Kosmetu i izjave da je vakcinacija krivično delo govori o njima samima-podvuvako je ministar Jevtić, dok je Srđan Popović graodnačelnik Gračanice istakao značajnim što je Srbima sa Kosmeta omogućena vakcinacija i što su u prilici da se vakcinišu svi koji to žele.

- Jako je važno da se setimo proteklih talasakorona virusa i da shvatimo značaj današnje kvakcinacije - rekao je posle vakcinacijeu kuršumlijskom Domu zdravlja gradonačelnik Popović dok je Bratislav Lazić direktor kliničko bolničkog cetra Priština sa sedištem u Gračanici istakao da je vakcinacija Srba sa Kosmeta u kuršumlijskom Domu zdravlja proteklih dana protekla u redu i da se niko od onih koji su vakcinisani nije žalio na bilo koje reakcije.

Istovremeno, dr Lazić je ponudio pomoć svojih medicinskih radnika kuršumlijskom Domu zdravlja u kojem se proetklih desetak dana vakcinisalo oko 1500 Srba sa Kosmeta. Inače, danas su sa predstavncima Srpske liste vakcine primili i Srba iz centralnog Kosmeta, Štrpca i regiona Prizrena.

Ističuići da je vakcinacija za staonovništvo sa Kosova i Meothije počelo pre desetak dana, dr Uranija Petrović, direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji naglasila je da se ona vrši u kontinuitetu i da je protekle nedelje vakcinisano 750, juče oko 400 a danas 350 pacijenata.

- Vakcinacija će biti nastavljena i naredne nedelje, a naše osoblje čini sve da se čutav proces odvija bez problema i drago nam je što smo u prilici da pržimo usluge našim sunarodnicima sa Kosmeta - kazala je posle današnje vakcinacije Srba sa Kometa dr Petrović.Ona je istakla da osim sa korodinatora sa KiM i Ministarstva zdravlja u čitavom procesu vakcinacije pomaže i Kancelarija za KiM.

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, lider Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Igor Simić i Milan Radojičić primili su vakcine u Raški a sa njima i građani sa Kosmeta.

- U Prištini s jedne strane žele da stave vakcine na lomače i teraju naše lekare kao najveće kriminalce a ovde u centralnoj Srbiji se trudimo d aučinimo sve da svaki naš čovek sa Kosmeta bude vakcinisan-kazao je Petković dok se Goran Rakić predsednik SL zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću štomisli na Srbe sa Kosmeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna