UGINULA MAČKA MICA: Tragičan kraj potrage za svojevrsnim simbolom Lajkovca

B. PUZOVIĆ

26. 01. 2021. u 13:19

POTRAGA za mačkom Micom, svojevrsnim simbolom železničke varošice Lajkovac, jer je volela vozove i živela na železničkoj stanici, a onome ko je pronađe ponuđeno 250 evra nagrade, završena je, na žalost, tragično.

УГИНУЛА МАЧКА МИЦА: Трагичан крај потраге за својеврсним симболом Лајковца

Foto: V. Jagodić

Mica je posle 40 dana potrage nađena uginula, na železničkoj stanici Lajkovac, na pruzi Beograd – Bar, gde je godinama živela.


Udruženje ljubitelja železnice već je pokrenulo inicijativu da se na železničkoj stanici u Lajkovcu postavi obeležje neobičnoj mački prelepih boja, koja je obožavala vozove i dočekivala putnike. Njena ljubav prema železnici bila je toliko velika, da je nekoliko pokušaja njenog udomljavanja bilo neuspešno, jer je Mica tugujući za vozovima odbijala hranu, pa je morala da bude vraćena na železničku stanicu Lajkovac.


- I Mica je bila jedna od nas, volela je vozove – objavila je na profilu Udruženja ljubitelja železnice na fejsbuku Nina Kajčić iz Negotina. - Ova maca godinama je čuvala stanicu u Lajkovcu i nadgledala vozove, zaslužila je spomenik ili slično obeležje.
Ovaj predlog naišao je na opšte odobravanje članova Udruženja ljubitelja železnice. Mirjana Drakulić iz Zemuna podsetila je da je u Japanu živela mačka koja je bila simbol železnice, a Milutin Petrov iz Pančeva predložio je da se članovi ovog udruženja okupe u Lajkovcu, na otkrivanju spomenika Mici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri