ZAPOSLIĆE 5.000 RADNIKA: Prezentacija kompanije ,,Leoni Srbija“ u Kraljevačkoj gradskoj upravi

G.Ćirović

22. 01. 2021. u 20:31

SMANjENjU stope nezaposlenosti u minule četiri godine na teritoriji Kraljeva ogroman doprinos dala je nemačka kompanija „Leoni“ u čijoj se fabrici u gradu na Ibru od planiranih 5.000, do sada zaposlilo oko 2.300 radnika.

ЗАПОСЛИЋЕ 5.000 РАДНИКА: Презентација компаније ,,Леони Србија“ у Краљевачкој градској управи

Foto: G.Šljivić

O daljem razvoju ove fabrike u Kraljevu u kojoj se proizvode kablovski setovi za automobilsku industriju i čiji se kompleks prostire na 52.000 kvadratnih metara, bilo je reči na prezentaciji „Leonija“ u kraljevačkoj Gradskoj upravi.

Ovom prilikom predstavljene su potrebe fabrike za zapošljavanje radnika, kao i kakvi su profili najtraženiji, a skupu su osim gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića prisustvovali i predstavnici susednih gradova i opština, Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog okruga, kao i javnih preduzeća i institucija.

- „Leoni“ je najveći privatni poslodavac u Srbiji i želimo da nastavimo tu tradiciju i radimo na daljem razvoju, a plan je da u kraljevačkoj fabrici do 2023. zaposlimo 5.000 radnika. U Kraljevu proizvodimo kablovske setove i komponente za automobile, deo toga su i električna vozila koja su budućnost auto industrije – rekao je Pjerluiđi Gione, generalni direktor kompanije „Leoni Srbija“.

Prema njegovim rečima, „Leoni“ je do sada u Srbiji uložio oko 170 miliona eura za izgradnju svojih objekata i infrastrukture, od kojih 60 miliona samo u kraljevačku fabriku.

- Ceo projekat u Kraljevu u narednih deset godine trebalo bi da dostigne vrednost od milijardu eura. „Leoni Srbija“ izvozi oko 2.300 kablovski setova na dnevnom nivou, a to znači da mi godišnje opremamo 580.000 vozila – naglasio je Gione. - Uz podršku Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i lokalne samouprave, želimo da doprinesemo razvoju ovdašnje privrede, unapređenju ekonomije, kao i standardna naših zaposlenih, njihovih porodica, a tako i svih građana Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri