ZA PARAĆINCE ZA POČETAK 600 DOZA: Dobar odziv za masovnu vakcinaciju protiv kovida prvog dana, na spisku bilo 215 građana

Z. Rašić

20. 01. 2021. u 20:28

U CENTRALNOM Domu zdravlja u Paraćinu u prostoriji previjališta danas je počela masovna imunizacija građana protiv kovida, a situacija u čekaonici od jutros pokazala je da je odziv dobar, čak je na početku bilo više građana koji su došli u isto vreme.

ЗА ПАРАЋИНЦЕ ЗА ПОЧЕТАК 600 ДОЗА: Добар одзив за масовну вакцинацију против ковида првог дана, на списку било 215 грађана

Foto: Z. Rašić

Na današnjem spisku za vakcinaciju bilo je 215 uglavnom starijih građana, a stiglo je 600 doza kineske vakcine, tako da će imunizacija trajati dok ta količina ne bude potrošena, ili će u međuvremenu stići nova.

Kako ističe pomoćnica direktora ove zdravstvene ustanove dr Snežana Nikodijević, sve teče po planu, a građani treba da dođu u vreme koje im je zakazano nakon elektronskog prijavljivanja na portalu eUprava.

Vakcinacija će se na istom mestu nastaviti i sutra. Punkt za masovnu vakcinaciju u pomoćnoj sportskoj sali SRC «7. jul» biće aktiviran ako broj zakazanih vakcinacija premaši kapacitete prostora dve punkta u centralnom Domu zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POZIV LESKOVČANIMA: Preventivni pregledi bez zakazivanja