NAJPRE ZDRAVSTVENI RADICI: U pirotskom kraju počela vakcijnacija protiv kovida

V.Ć.

14. 01. 2021. u 14:16

НАЈПРЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАДИЦИ: У пиротском крају почела вакцијнација против ковида

Foto: V.Ć.

PREMA unapred utvrđenom planu, u domovima zdravlja na području Pirotskog okruga, počela je vakcinacija protiv kovida 19.

Ovdašnji ZZJZ, primio je prvu količinu od 215 vakcina "Pfizer-BionTech-Covid19", koje će primiti zaposleni u kovid odeljenjima pirotske Bolnice, njihove kolege u kovid ambulantama, kao i zaposleni i štićenici Doma za stare u Dimitrovgradu.

Po poslednjim podacima, na području Pirotskog okruga registrovano je 24 novozaraženih osoba, a isto toliko uzoraka je poslato na testiranje u laboratoriju niškog IZJZ. U kovid odeljenjima pirotske OB od posledica zaražavanja preminule su dve osobe:jedna iz Pirota, i druga iz Dimitrovgrada. Od početka epidemije u okrugu je ukupno preminulo 128 osoba.Kovid je laboratorijski potvrđen u 3027 slučajeva. Mera izolacije naložena je za 26, a ukinuta za 24 osobe, a u kovid ambulanti bilo je 159 pregleda od kojih je 46 prvih, a 146 kontrolnih. Od zaraze u Bolnici trenutno se leči 34 bolesnika.

Uz te podatke, u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ, konstatuju da se broj hospitalizovanih i smrtnih ishoda polako smanjuje, kao i intenzitet prenošenja virusa. Samo odgovornim poštovanjem svih mera, situacija se može držati pod kontrolom-poručuju iz ZZJZ u Pirotu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)