ZARAŽENE CELE PORODICE: Ne smiruje se korona u Pirotskom okrugu

V.Ć.

11. 01. 2021. u 18:38

DANAS je na području Pirotskog okruga registrovano još 30 novozaraženih kovidom 19. Na testiranje u nišku Laboratoriju IZJZ poslat je 21 sumnjivi uzorak. U Opštoj bolnici juče i danas preminule su dve osobe, čime se broj preminulih od početka epidemije povećao na 125 osoba.

ЗАРАЖЕНЕ ЦЕЛЕ ПОРОДИЦЕ: Не смирује се корона у Пиротском округу

Foto: V. Ć.

Kako navode u pirotskom ZZJZ, od početka epidemije, kovid je laboratorijski potvrđen u 2991 slučaju. Među zaraženima su čitave porodice, radno aktivni građani, zdravstveni radnici, deca i stari. Danas je naložena mera kućne izolacije za 32 osobe, a ukinuta za 38 sa potvrđenim kontaktima. Tokom minulog vikenda u kovid ambulanti pregledano je 195 osoba, od kojih su 60 prvi put došle na pregled, a 135 na kontrolni .

Postepeno se smanjuje broj smrtnih ishoda i broj hospitalizovanih bolesnika, kojih je na kovid odeljenjima OB trenutno 44. Iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ u Pirotu konstatuju da se intenzitet prenošenja virusa u populaciji postepeno smanjuje, ali da samo odgovornim ponašanjem možemo epidemijsku situaciju držati pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)