GLAVNI PUTNI PRAVCI NA PEŠTERI PROHODNI: Tri sela bez struje, situaciju otežavaju gusta magla i ledena kiša

N. K.

10. 01. 2021. u 12:44

GLAVNI putni pravci na Pešterskoj visoravni, koji pripadaju Sjenici, prohodni su za saobraćaj, osim par krakova koji vode ka selima i zaseocima u mesnim zajednicama Bare i Kladnica.

ГЛАВНИ ПУТНИ ПРАВЦИ НА ПЕШТЕРИ ПРОХОДНИ: Три села без струје, ситуацију отежавају густа магла и ледена киша

Foto: N. K.

Predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić kaže za Večernje novosti da je na terenu 20 mašina i da očekuje da će svi putevi veoma brzo biti osposobljeni za normalno odvijanje saobraćaja.

- Ekipe su na terenu i radi se na čišćenju krakova ka selima u mesnim zajednicama Bare i Kladnica, kao i u još nekim delovima Pešteri. Održavamo oko 700 kilometara puteva, pokrivamo veliku teritoriju, a kako su najavljene nove padavine, moraćemo da od ponedeljka angažujemo još nekoliko mašina kako bismo sve krajeve čistili istovremeno – objašnjava Mujagić.

Foto: N. K.

Sneg, koji je na Pešteri dostigao i visinu od pola metra, izazvao je i havarije na elektro mreži zbog čega je u jednom trenutku gotovo 17 sela bilo bez struje. Bez električne energije već duže od 24 sata su domaćinstva u tri sela.

- Struje nema u Zahumskom, Krajinoviću i Vrbnici. Šest ekipa Elektrodistribucije su na terenu i očekujemo da uskoro otklone kvarove. Rade u ekstremno lošim uslovima, spustila se magla i pada ledena kiša, ali verujemo da će uspeti da obave posao – poručio je Mujagić.

Snega u raskvašenom stanju ima i na putevima u višim predelima Novog Pazara i Tutina, a saobraćaj na magistralnom putu između ta dva grada je obustavljen zbog radova na njegovoj rekostrukciji u reonu sela Nadumce.

Dok traju radovi saobraćaj će se obavljati alternativnim pravcima Pazarište – Dojeviće – Novi Pazar i Novi Pazar – Bregovi – Tutin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)