STARICA DOBILA KROV NAD GLAVOM: Obnovljena izgorela kuća Jelke Aleksić iz Pirota

V.Ć.

02. 01. 2021. u 13:21

STARICA Jelka Aleksić iz Pirota, čija je kuća nedavno gotovo potpuno izgorela u požaru, ovih dana dobila je nov krov na glavom.

СТАРИЦА ДОБИЛА КРОВ НАД ГЛАВОМ: Обновљена изгорела кућа Јелке Алексић из Пирота

Foto: V. Ć.

Gradska uprava i Regionalna sanitarna deponija u Muntinoj padini, na čijem je čelu Nebojša Ivanov, obezbedili su oko 300 hiljada dinara, ra obnovu kuće na kojoj je krov  potpuno izoreo.


-Imam sina koji živi od invalidnine , a ja živim čuvajući koze. Sama sa sinom nikako ne bi uspela da obnovim kuću. Zahvalčna sam gradu Pirotu i Deponiji koji su mi praktično obezbedili novi krov nad glavom-kaže baka Jelka.

-Ove godine zbog opštepoznatih okolnosti nismo imali uobičajene svečanosti, pa je oko 1,5 miliona dinara koliko je bilo u budžetu, podeljeno ljudima kojima je pomoć prekopotrebna. Što se tiče konkretnog slučaja novac je obezbeđen iz gradskog  fonda predviđenog za ovakve namene-kaže Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Vasića. Narodna poslanica iz Pirota Olja Petrović zahvalna je svima koji su omogućili da se ovaj problem reši.

Kuća pomenute starice izgorela je pre oko mesec dana , najerovatnije zbog instalacija, ali je lepo vreme omogućilo da se na obnovi radi bez prestanka, pa će ostatak zime baka Jelka dočekati spokojno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna