POČINJE SA RADOM JOŠ JEDNA KOVID AMBULANTA: Dinamična epidemiološka situacija u Sremskom okrugu

S.Kostić

22. 12. 2020. u 13:57

NA PODRUČJU Sremskog okruga trenutno je 4.584 lica inficiranih korona virusom, od kojih je najviše u rumskoj opštini i to 1 118. Iako je u odnosu na prošlu nedelju registrovan manji broj lica pozitivnih na Kovid 19 i dalje postoji visok nivo oboljevanja, istakla je dr Nada Zec Petković direktorka Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, nakon Štaba za vanredne situacije u ovom gradu.

ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ЈОШ ЈЕДНА КОВИД АМБУЛАНТА: Динамична епидемиолошка ситуација у Сремском округу

Foto: S.Kostić

Samo tokom jednog dana, u ponedeljak na području ovog Okruga registrovano je 93 novih slučajeva.

- Trenutno se na području Grada Sremska Mitrovica nalazi 1.048 obolelih od virusa kovid, na području Opštine Stara Pazova taj broj iznosi 964, u komšijskoj opštini Inđija 640, Opštini Pećinci 457, Šidskoj 276 i Opštini Irig najmanje 81 aktivni slučaj.- rekla je dr Zec Petković i dodala da je na području Sremskog okruga predat predlog za karantin za 4.623 lica.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, nalazi se 221 pacijent, od kojih 175 leže u Korona centru a 24 u narandžastoj zoni, dok se 22 pacijenta nalaze na respiratoru.

- Zajedno sa lekarima Doma zdravlja u ponedeljak smo u toku dana pregledali 121 pacijenata i primili 25. Još ne možemo da govorimo o broju smanjivanja a ni povećanju zaraženih, jer je već neko vreme taj broj konstantan, jedino što se broj pregleda smanjuje.- istakao je dr Dragan Malobabić zamenik direktora Opšte bolnice.

Malobabić je kazao da se trenutno dva lekara nalaze na bolničkom lečenju i da njihovo zdravstveno stanje ide u pravcu poboljšanja, dok je jedan lekar prebačen u Klinički centar Vojvodine.

RAD AMBULANTI

Pacijenti koji nisu oboleli od korone, kontrolne preglede obavljaće u 1.2. i 3. zdravstvenoj stanici u okviru grada, dok se po selima zatvaraju ambulante. Seljani sa zapadne starne opštine dolaziće u Laćarak a iz južnog dela u Mačvansku Mitrovicu.

Zbog povećanog broja kontrolnih pregleda i gužve koja je sve veća, ispred kontrolne Kovid ambulante u sedmoj Zdravstvenoj stanici u Sremskoj Mitrovici, u toku su pripreme za otvaranje još jedne ovakve ambulante, koja bi trebalo da počne sa radom u sredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest