GRAĐANI PREDALAŽU PROJEKTE: Raspisan javni poziv u Vrnjačkoj Banji

G.Ć.

17. 12. 2020. u 20:05

U PRESTONICI srpskog kontinentalnog turizma raspisan je javni poziv za projekte građana od javnog značaja u sklopu Programa lokalnog partnerstva Agencije „Helvetas“ u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

ГРАЂАНИ ПРЕДАЛАЖУ ПРОЈЕКТЕ: Расписан јавни позив у Врњачкој Бањи

Foto: TO VB

Kroz ovaj program, po rečima Jasmine Trifunović, rukovodioca Odseka za poslove organa opštine, praktično se stvara partnerski odnos lokalne samouprave i građana kao predlagača projekata koji se odnose na rešavanje, uglavnom infrastrukturnih ili komunalnih, problema u lokalnoj srredini.

- Projekat mora da predloži najmanje 10 građana, a jedan od glavnih uslova je da su predlagači izmirili porez na imovinu. Projekat ne sme biti vredniji od pola miliona dinara, uz 10 do 15 odsto učešća donatora ili volonterskog rada kako bi se videla i društvena odgovornost – naglašava Jelena Trifunović. - Na taj način biće nagrađeni oni koji ulažu svoj rad kako bi se ralizovao neki projekat važan za lokalnu zajednicu.

Za ovu namenu kroz Program lokalnog partnerstva biće izdvojeno 1,5 miliona dinara koje su obezbedili Vlada Švajcarske i lolalna samouprava, a javni poziv je objavljen na zvaničom sajtu opštine Vrnjačka Banja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna