NA LEČENJU 191 PACIJENT: Za nijansu manje obolelih u Severnobačkom okrugu

J.L.

11. 12. 2020. u 16:55

НА ЛЕЧЕЊУ 191 ПАЦИЈЕНТ: За нијансу мање оболелих у Севернобачком округу

Foto: EPA

TOKOM prethodnog dana u Severnobačkom okrugu registrovana su 173 nova slučaja infekcije virusom kovid-19, a najveći broj registrovan je u Subotici, njih 149.

Potom sledi Bačka Topola sa 13 i Mali Iđoš sa 11 novootkrivenih slučaja.

U Severnobačkom okrugu ima više od 2500 aktivno obolelih od kojih  njih 191 ima tešku kliničku sliku i nalazi se u kovid delu Opšte bolnice. U kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 19 pacijenata, od toga 15 na mehaničkoj ventilaciji.

Po rečim dr Gordane Krtinić, epidemiologa Opšte bolnice, pacijenti imaju tešku kliničku sliku i zahtevaju kiseoničku potporu i terapiju.

-Epidemiološka situacija u Subotici se i dalje procenjuje kao vanredna. U našoj  zdravstvenoj ustanovi je kritična situacija jer i dalje brojimo sve veći broj kovid pacijenata u odnosu na otpuste.Sa krajnjim naporima trudimo se da svakom pacijentu pružimo maksimum, ali tu više nije pitanje prostora već osoblja – ističe dr Krtinić.

Pored Kovid 1 i Kovid 2 dela bolnice, pre tri dana proradio je i Kovid 3 deo koji se nalazi na četvrtom spratu centralne zgrade,  zbog broja kiseoničkih mesta koja se tamo nalaze te se i tamo već leči 30 teških pacijenata. U bolnici funkcioniše šest kovid jedinica, a pacijenti se smeštaju po gradaciji, na osnovu stanja i terapija koja im je potrebna.                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)