EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Još 33 osobe inficirane koronom

M. B.

11. 12. 2020. u 14:19

JOŠ 33 osobe su inficirane korona virusom u Rudničko-takovskom kraju, prema današnjem najnovijem zvaničnom izveštaju o do sada obavljenim testiranjima u Gornjem Milanovcu.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још 33 особе инфициране короном

Foto: M.B.

Trenutno, ovaj kraj po zvaničnim podacima beleži prisustvo kovida-19 kod ukupno 804 osobe, u aktuelnom takozvanom „trećem „piku“ epidemije.

Od tog broja, njih 240 je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Sada, hospitalizovano je 46 pacijenata iz ovog kraja pozitivnih na korona virus, većinom u milanovačkoj Opštoj bolnici, ostali u drugim medicinskim ustanovama, dok se svi drugi, kao i njihovi kontakti, nalaze u kućnoj izolaciji, pod nadzorom lekarskih timova Doma zdravlja.

U Kovid ambulanti, juče je obavljen 261 pregled, urađeno 55 antigenskih testova, uzeto 18 nazofaringealnih briseva – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 890, uz 40 smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)