OTVARA SE JOŠ JEDAN ŠALTER: Zbog gužvi u leskovačkim kovid ambulantama nova organizacija rada

I.M.

09. 12. 2020. u 14:14

U KOVID ambulantama u Leskovcu, koje su smeštene u Zdravstvenoj stanici broj tri i u nekadašnjoj Službi za kućno lečenje, od sutra će raditi veći broj lekara i medicinskih tehničara, a biće otvoren još jedan šalter koji će omogućiti bolju trijažu pacijenata i odvajanje onih koji dolaze na prvi odnosno na kontrolni pregled.

ОТВАРА СЕ ЈОШ ЈЕДАН ШАЛТЕР: Због гужви у лесковачким ковид амбулантама нова организација рада

Foto: I.Mitić

Novi šalter se otvara na spratu ovog objekta i tu će se obavljati kontrolni pregledi. Na taj način se razdvajaju pozitivni i pacijenti koji imaju simptome Kovida 19 i prvi put se zbog toga obraćaju lekaru.

U Domu zdravlja kažu da će ubuduće u dve smene, umesto osam, biti angažovano deset lekara. Testiranje će se i dalje obavljati u dve laboratorije. U njima rade po dva laboranta koji će uzimati briseve za antigenske i PCR testove.

Broj pregleda u kovid ambulantama se i dalje ne smanjuje. Juče je pregledano 370 ljudi. Od tog broja čak 160 se prvi put obratilo lekaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)