TREND TRAJE VEĆ ČETIRI NEDELJE: U kovid ambulantu u Paraćinu se dnevno javi od 100 do 150 građana

Z. Rašić

07. 12. 2020. u 17:47

U KOVID-AMBULANTI Doma zdravlja u Paraćinu dnevno se obavi od 100 do 150 pregleda i nema znakova smanjivanja. Takva situacija traje već mesec dana, od početka novembra, a za tri dana, u periodu od prošlog četvrtka do nedelje, bilo je ukupno 122 pozitivna nalaza na korona virus.

ТРЕНД ТРАЈЕ ВЕЋ ЧЕТИРИ НЕДЕЉЕ: У ковид амбуланту у Параћину се дневно јави од 100 до 150 грађана

Foto: Z. Rašić

- Ogroman broj pregleda već četvrtu nedelju znak je da se građani ne pridržavaju epidemioloških mera, jer bi, u suprotnom, taj broj bio bar prepolovljen – rekla je dr Snežana Nikodijević, pomoćnica direktora ove ustanove.

Iznoseći svoja zapažanja tokom prošlonedeljnog rada u kovid-ambulanti, Nikodijevićeva ističe da se mnogi pacijenti javljaju na pregled pri kraju radnog vremena, misleći da će tako izbeći gužvu. Njih će lekar pregledati, ali za dijagnostiku i ostalo neće biti vremena da tada budu obavljeni, jer se dijagnostika radi pre i popodne.

Ona je zato ponovo apelovala da se građani jave sa pojavom prvih simptoma, bez čekanja i da zatim prepuste lekaru kovid-ambulante da odluči kad šta treba dalje uraditi – testiranje, laboratoriju, rendgen...

Kovid-ambulanta u Paraćinu radi od 7 do 21 sat radnim danom, vikendom od 7 do 20. Rade dva lekara ili više, zavisno od gužve, obavezno i jedan u međusmeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!