EPIDEMIJA KOVIDA U PIROTSKOM OKRUGU: Za vikend preminule četiri osobe

V.Ć.

30. 11. 2020. u 18:09

NA grudnom odeljenju pirotske Opšte bolnice, koja sa 200 postelja ulazi u kovid sistem, tokom vikenda preminule su 4 osobe, a ukupno se leči 25 osoba sa pneumonijama. Prema poslednjim rezultatima, kovid je potvrđen kod 78 osoba sa područja okruga, a na testiranje je u nadležnu laboratoriju poslato još 75 uzoraka-saopštio je pirotski ZZJZ.

ЕПИДЕМИЈА КОВИДА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: За викенд преминуле четири особе

Foto: V.Ć.

Kako navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi od početka epidemije na području okruga regsitrovano je i laboratorijski potvrđeno 1084 zaraženih osoba, a 35 je preminulo usled posledica izazvanih kovidom 19. U izolaciji su trenutno 1252 osobe.

Danas je izolacija naložena u 140 slučajeva, a ukinuta za 124 osobe kod kojih su potvrđeni kontakti. Iz dana u dan se povećava i broj pregleda u kovid ambulantama u svim mestima Pirotskog okruga.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici je vanredna, a u Pirotu vanredna sa tendencijokm pogoršanja-kažu stručnjaci Centra za prevenciju i kontrolu bolesti pirotskog ZZJZ i očekuju da se u narednih desetak dana poveća broj obolelih. Zato je neophodno da se svi pridržavaju naloženih mera prevencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!