JOŠ 19 NOVOZARAŽENIH: Epidemija u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

30. 11. 2020. u 14:25

JOŠ 19 osoba u Rudničko-takovskom kraju su potvrđeno pozitivne na kovid-19, prema dosadašnjim rezultatima testiranja.

ЈОШ 19 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

Za dve od tri osobe, preminule na kovid odeljenjima milanovačke Opšte bolnice tokom minula 24 časa, o čemu smo danas prethodno izvestili, pouzdano je kao uzrok smrti utvrđen korona virus.

Sa pomenutih 19, ukupan broj zaraženih u takozvanom „trećem piku“ epidemije ovde trenutno iznosi 456.

- Od tog broja, 128 je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Od 40 hospitalizovanih pacijenata iz ovog kraja, njih 30 se leči u našoj Opštoj bolnici, deset  u drugim zdravstvenim ustanovama, svi ostali su u kućnoj izolaciji, pod nadzorom lekarskih ekipa našeg Doma zdravlja. U Kovid ambulanti juče (29. novembar) obavljeno je 186 pregleda, urađeno 13 seroloških testova, 23 antigenska, uzeto 11 nazofaringealnih briseva – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Ispred te ustanove, od danas je u funkciji i kontejner u kom je instalirana još jedna kovid-ordinacija, radi smanjenja gužvi obolelih i sumnjivih na korona virus.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 680, uz 26 smrtnih ishoda.                                       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna