KORONA NA PODRUČJU PIROTSKOG OKRUGA: U izolaciji 1.125 osoba, red ispred kovid ambulante

V.Ć.

28. 11. 2020. u 10:34

PREMA epidemiološkom preseku na području Pirotskog okruga, danas je registrovano još 49 novozaraženih kovid virusom. Na testiranje, u laboratoriju "Vatreno oko " u Nišu, poslat je 41 bris.

КОРОНА НА ПОДРУЧЈУ ПИРОТСКОГ ОКРУГА: У изолацији 1.125 особа, ред испред ковид амбуланте

Foto: V.Ćirić

Obavezna mera izolacije, kućne ili bolničke što zavisi od težine kliničke slike, naložena je u 106 slučajeva, a ukinuta za 21 osobu.

To znači, da je trenutno u izolaciji 1125 osoba sa područja okruga. I dalje se povećava broj pregleda u kovid ambulantama sve tri opštine i na području grada Pirota-saopštava pirotski ZZJZ.

Na grudnom odeljenju pirotske opšte bolnice, trenutno se leči 10 pacijenata sa pneumonijama, dok je u niškom KC sa područja Pirotskog okruga trenutno 27 pacijenata. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici je vanredna, ali stabilna, dok je u Pirotu nepovoljna koja prelazi u vanrednu sa tendencijom pogoršanja-kažu u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ.

U Domu za stare u Dimtrovgradu, jedinoj ustanovi te vrste na području okruga, testirana je 21 osoba, među kojima je 9 pozitivno-izjavio je predsednik dimitrovgradske opštine i komandant kruznog štaba dr Vladica Dimitrov i konstatovao da je pomenuta ustanova do sada uspešno odolevala epidemiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!