OPAKI VIRUS NE MIRUJE: Epidemiološka situacija u opštinama Jablaničkog okruga

I.M.

25. 11. 2020. u 10:39

JOŠ 70 osoba sa pozitivnim nalazom na infekciju virusom korona, od 236 pristiglih rezultata, bilans je poslednja 24 časa u lokalnim samouprava Jablaničkog okruga.

ОПАКИ ВИРУС НЕ МИРУЈЕ: Епидемиолошка ситуација у општинама Јабланичког округа

Foto: I.M.

Leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) je saopštio da je u ovom periodu infekcija opakim virusom potvrđena kod 45 osoba iz Leskovca, 12 iz Vlasotinca, sedam iz Medveđe, kod četiri pacijenta iz Lebana i dva iz Bojnika.

U strukturi obolelih najveći broj čine 38 zaposlenih osoba, potom 19 penzionera, pa 12 osoba bez posla, ali i jedan učenik i dva studenta.

Trenutno se čeka na još 98 rezultata pacijenata koji su uzorkovani prethodnih dana u ZZJZ, leskovačkoj Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

Epidemiolozi i lekari apeluju na građane da ozbiljno shvate trenutnu epidemilošku situaciju koja je ocenjena nepovoljnom sa tendencijom daljeg pogoršanja.

Oni podsećaju da je jedini način da se stane na put opakom virusu nošenje zaštitinih maski, održavanje fizičke distanace, uzdržavanje od kontakata i okupljanja kao i redovno pranje i dezinfikovanje ruku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HUMANITARNI BAZAR U SMEDEREVU: Prodaja rukotvorina za pomoć bolesnim sugrađanima