TUŽNE VESTI IZ KIKINDE: Preminuo poznati ginekolog Dragan Rankov

Rada Šegrt

21. 11. 2020. u 17:53

U OPŠTOJ bolnici u Kikindi danas je, od posledica virusa korona, preminuo poznati ginekolog i akušer, primarijus dr Dragan Rankov (74).

ТУЖНЕ ВЕСТИ ИЗ КИКИНДЕ: Преминуо познати гинеколог Драган Ранков

Foto: Udruženje preduzetnika Kikinde

Bio je član Društva lekara Vojvodine, dugogodišnji načelnik Ginekološkog odeljenja kikindske bolnice i jedan od prvih koji je počeo privatnu lekarsku praksu.

Svoju ordinaciju vodio je više skoro 30 godina. Dobitnik je diplome i povelje za dugogodišnji rad u Udruženju ginekologa nekadašnje velike Jugoslavije i Godišnje nagrade Kikinde za uspeh, posvećenost i neiscrpnu energiju koju je darovao generacijama porodilja i njihovoj tek rođenoj deci. Dr Rankov je izvesno vreme radio i na Kosmetu.

Veoma angažovano je radio i u Opštem udruženju preduzetnika Kikinde i jedno vreme bio predsednik te asocijacije. Bio je istaknuti član i predsednik Rotari klubu Kikinda. Mada se o tome najmanje zna, uvek je bio i humanista. Davao je novac za stipendije najboljim studentima koji su se javljali na konkurse Rotari kluba. Pored ustaljenog broja stipendija, dr Rankov je uvek darovao bar još po jednu.

Rođen je u Srpskoj Crnji, Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gde je i specijalizirao. Usavršavao se u Kliničkom centru u LJubljani, GAK u Beogradu i “Rojal Aleksandar bolnici” u Kanadi.

Generacije Kikinđanki pamtiće ga kao svog izabranog ginekologa. Često je sarađivao s medijima i uvek je bio raspoložen za razgovore s novinarima o temama iz medicine i problemima preduzetništva.

Izuzimajući doktora Branislava Blažića, bivšeg državnog sekretara koji je umro u Beogradu gde je i živeo, dr Dragan Rankov je prvi kikindski lekar koji je preminuo od posledica oboljenja kovida 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)