OD 29 BRISEVA, 14 POZITIVNO: U Pirotskom okrugu epidemiološka situacija sve gora

V. Ć.

19. 11. 2020. u 21:10

POSLEDNjI testovi na kovid 19 u laboratoriji niškog IZJZ, pokazali su da je od 29 briseva sa područja Pirotskog okruga, 14 pozitivno.

ОД 29 БРИСЕВА, 14 ПОЗИТИВНО: У Пиротском округу епидемиолошка ситуација све гора

Foto:

Danas su istoj laboratoriji poslata 39 uzoraka. Među 14 pozitivnih, iz Pirota je 5, Dimitrovgrada 7, i po jedan iz Bele Palanke i Babušnice.

Uz ove podatke, pirotski ZZJZ dodaje, da je od  početka epidemije do danas  uzorkovano 4586 briseva, a kovid je laboratorijski potvrđen u 651 slučaju. Od 2. do 18. novembra, uzeto je 486 briseva, a pozitivnih na testu je 246. Među zaraženima su zastupljeni svi uzrasti, a ispitivanjem se registruju porodične epidemije i oboleli bez laboratorijske potvrde. Zaposleni su, u ustanovama, javnim preduzećima, školama....  

Danas je naložena izlacioja za još 43 osobe, tako da je sada broj  onih koji su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji, što zavisti od kliničke slike dostigao cifru od 627 osoba. Od početka epidemije,na području okruiga, brobu sa kovidom izgubila je 31 osoba.

Na grudnom odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno se leče 4 pacijenta sa pneumonijama. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i Beloj Palanci je vanredna, u Pirotu nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu, dok je u Babušnici  nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu-saopštavaju pored ostalog iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ i apeluju na građane da se poštuju sve preventivne mere  jer se u naredne dve nedelje očekuje porast broja obolelih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!