KORONA U KOLUBARSKOM OKRUGU: 120 novozaraženih, u Valjevu 74

B. P.

16. 11. 2020. u 12:38

PREMA poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu potvrđeno je još 120 pozitivnih na virus korona, od čega 74 u Valjevu, u Osečini jedan, Ubu šest, Lajkovcu 10, Ljigu 13 i u Mionici 16.

КОРОНА У КОЛУБАРСКОМ ОКРУГУ: 120 новозаражених, у Ваљеву 74

Foto: B.P.

Na području Kolubarskog okruga evidentirano je 120 novih slučajeva zaraze virusom korona. Najviše novoobolelih – 74 je u Valjevu, 16 u Mionici, 13 u Ljigu, 10 u Lajkovcu, šest u Ubu i jedan u Osečini.

Na lečenju, na Infektivnom, Grudnom i Odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Valjevu, koja su u kovid režimu, leči se 90 pacijenata, a u kućnoj izolaciji nalazi se 981 stanovnik Kolubarskog okruga. U kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo pregledane su 393 osobe sa respiratornim infekcijama i uzeto je 125 briseva. Inače, dosadašnja kovid ambulanta Doma zdravlja u Novom naselju je zatvorena. Pregledi pacijenata sa simptomima infekcije korona virusom obavljaju se sada u Domu zdravlja.

U poslednjih sedam dana, prosečno je bilo 78 novih slučajeva korone, odnosno oko polovina testiranih. Dnevno se testira više od 200 osoba sumnjivih, verovatnih i pozitivnih na koronu, a u kovid ambulanti Doma zdravlja premašuje 400 pregleda. Na intenzivnoj nezi u Opštoj bolnici u Valjevu je desetak obolelih od kovida 19, umrle su četiri osobe na području Kolubarskog okruga, što prema ocenama epidemiologa ukazuje na visoku aktivnost virusa i široku lokalnu transmisiju. Štab za vanredne situacije grada Valjeva preporučio je roditeljima da, ukoliko postoje uslovi, ne dovode decu u obdaništa Predškolske ustanove “Milica Nožica” naredne dve nedelje, zbog pogoršane epidemiološke situacije.

I gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković pozitivan je na korona virus i nalazi se na kućnom lečenju. U utorak je imao povišenu temperaturu i respiratorne teškoće, a pcr test pokazao je da ima koronu.

- Ovo je veoma opasan virus, potpuno lomi čoveka. Svi treba da se što više čuvaju, da ne obole od korone – poručio je Valjevcima gradonačelnik Lazar Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar