USKORO KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU: Neimari trenutno rade na tri glavna objekta

S. Babović

10. 11. 2020. u 17:40

GRAĐEVINCI trenutno rade na izgradnji tri glavna objekta buduće KOVID bolnice u Kruševcu, druge regionalne zdravstvene ustanove ovog tipa u Srbiji.

УСКОРО КОВИД БОЛНИЦА У КРУШЕВЦУ: Неимари тренутно раде на три главна објекта

Foto: Novosti

Bolnica, koja se gradi u kasarni “Rasina” u naseljenom mestu Parunovac,primaće pacijente iz centralne i jugoistične Srbije.

- Trenutno se izvode radovi na izgradnji centralnog objekta, intenzivne nege i poluintenzivne nege i to su tri glavna objekta u krugu - kaže Mihajlo Lačić,šef gradilišta.

Foto: Novosti

- Paralelno se izvode radovi na pratećim objektima,  (kotlarnica,vešeraj,kapela,kuhinja).Ukupna površina kompleksa biće 12.500 kvadrta i bolnica će biti kapaciteta oko 500 ležajeva.Planirano je da se sve završi do 15.decembra,prema dinamici i ugovor i mi ćemo taj rok,naravno, ispoštovati. 

KOVID bolnica u Kruševcu,kako je istakao nedavno predsednik Aleksandar Vučić imaće 150 jedinica intenzivne nege.

POSLE EPIDEMIJE-BOLNICA OSTAJE KRUŠEVCU

KAKO je predočeno ranije, multifunkcionalna bolnica sa sofisticiranom opremom ostaće građanima Kruševca i Rasinskog okruga izvesno i nakon završetka epidemije virusa korona.

Radovi na rušenju starih objekata i raščišćavanju šuta u kasarni,koja izvesno vreme nije bila u funkciji, krenuli su 25.jula. Na ovim poslovima bili su angažovani pripadnici Vojske Srbije uz logističku podršku lokalne samouprave.

Izvođač je firma “Termomont”,a među podizvođačima je više građevinskih firmi i lokalnih preduzeća.Kamen temeljac postavljen je sredinom avgusta,a tom prilikom premijerka Ana Brnabić napomenula da je reč o investiciji od milijardu i 724.200.000 dinara.

Foto: Novosti

Kruševačka bolnica je, na osnovu planova u koje su “Novosti” imale uvid,praktično “manja verzija” KOVID bolnice na Batajničkom drumu.

Foto: Novosti

Imaće više zasebnih objekata(prijemna ambulanta, intenzivna i poluintenzivna nega,centralni objekat,operaciona sala, hemiodijaliza, laboratorija,odeljenje dijagnostike-skener, magnetnu rezonancu, rengen).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024