VUČEVIĆ: Moguće pooštrovanje mera, brojke nose ozbiljnu brigu

S.M.J.

10. 11. 2020. u 10:30

ВУЧЕВИЋ: Могуће пооштровање мера, бројке носе озбиљну бригу

Foto: N. Karlić

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas mogućnost pooštravanja mera u sprečavanju širenja korona virusa na teritoriji tog grada.

- Verujem da ćemo u četvrtak imati novi presek stanja i mogućnost donošenja eventualno novih mera. Ne želimo da prizivamo teže mere, ne bežimo od njih, ne plašimo se da ih donesemo, ali zaista je to neka krajnja mera - rekao je Vučević za TV Prva.

Naveo je da su brojke takve da nam ne daju pravo da se opustimo i nose ozbiljnu brigu.

- Mislim da ćemo i danas imati gotovo identični broj, možda sa blagim povećanjem u odnosu na broj koji je bio juče - rekao je Vučević.

Kaže da mere koje su na snazi imaju za cilj da pre svega preventivno deluju, te navodi da su zabranjena okupljanja do 30. novembra, osim kulturnih događaja sa limitiranim brojem posetilaca.

Vučević ističe da je odgovoran i za ekonomiju.

- Ali ako biramo između zdravlja i ekonomije, mi ćemo izabarati zdravlje, tu nema dileme - rekao je Vučević povodom mogućnosti uvođenja oštrijih mera.

Upitan o okupljanjima u kafićima, Vučević kaže da je podneto preko 100 prekršajnih prijava, a da se najavljuje moguće uvećanje novčane kazne.

- Postavlja se pitanje, ako skratimo radno vreme ugostiteljskih objekata, a šta ćemo sa privatnim žurkama, šta ćemo kad ljudi iznajme kuću na Fruškoj gori za žurke - navodi Vučević.

- Ono što je bitno da je situacija u osnovnim i srednjim školama, kao i obdaništima pod kontrolom, imamo svaki dan blago povećanje inficiranih među zaposlenima, ali to nisu dramatični brojevi da bi morali da prekidamo nastavu. Verujem da će raspust koji je pred nama od 11. novembra do kraja nedelje pomoći da se situacija relaksira. Borićemo se za ekonomiju grada, ali pre svega za zdravlje naših građana – podvukao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)