DEMANTI NA TEKST "DAN UBISTVA ŽARKA ZRENJANINA: U vršačkom selu Pavliš položeni venci na kuću u kojoj je narodni heroj stradao"

Novosti online

09. 11. 2020. u 22:35

DEMANTI na tekst "DAN UBISTVA ŽARKA ZRENjANINA: U vršačkom selu Pavliš položeni venci na kuću u kojoj je narodni heroj stradao" objavljujemo u celosti.

ДЕМАНТИ НА ТЕКСТ ДАН УБИСТВА ЖАРКА ЗРЕЊАНИНА: У вршачком селу Павлиш положени венци на кућу у којој је народни херој страдао

Foto: J. J. BALjAK

Poštovani,

u skladu sa članom 83. Zakona o javnom informisanju u medijima i novinarskom etikom, molim vas da na istom mestu, gde je objavljena neistinita informacija u tekstu pod naslovom "DAN UBISTVA ŽARKA ZRENjANINA: U vršačkom selu Pavliš položeni venci na kuću u kojoj je narodni heroj stradao", autor J.J. Baljak, objavljen dana 04.11.2020g. u 19.38č. na portalu: NOVOSTI, objavite sledeći odgovor:

U navedenom tekstu, J.J. Baljak, objavio je izjavu Dragoljuba Đorđevića, predsednika vršačkog SUBNOR-a, koja između ostalog sadrži rečenicu: "Mesto na kom se skrivao Nemcima je, kaže, otkrila njegova saborkinja, Vrščanka Zorka Roknić, od koje je očekivao da mu nabavi nemačku uniformu, kako bi bezbedno otputovao u Bihać."
Kao blizak rođak pok. profesorke Zorke Roknić, tvrdim da je ova izjava neistinita, odnosno ničim i nikada nije dokazana.
Prof.Zorka Roknić, streljana je u svojoj 30 godini, dana 24.12.1944g. u Vršcu, jer je navodno podkazala Žarka Zrenjanina. Njene ubice nikad nisu procesuirane i kažnjene, nego su profitirale i napredovale u komunističkoj hijerarhiji.
Radi istinitog informisanja javnosti ističem  da je Viši sud u Pančevu, posle proučavanja svih dokaza, doneo dana 10.11.2016g., rešenje br.:   1-Reh.br.28/16, kojim je prof.Zorka Roknić rehabilitovana.
Odluku Višeg suda Pančeva, potvrdio je i Apelacioni sud Republike Srbije, dana 16.01.2017g., rešenjem br.: Reh-ž 3/17

SUBNOR u Vršcu i njihov predsednik upoznati su sa ovim rešenjima, ali i dalje ne prihvataju vladavinu prava i sudove demokratske zemlje u kojoj sada žive.

Tolerisanje ovakve dogmatski tretirane istoriografije danas više nije moguće.
 Neistinita tvrdnja objavljena na vašem portalu govori o lošim namerama onih, koji ne poštuju pravni sistem ove zemlje i o lošim namerama onih, koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da je prof.Zorka Roknić nedužna.
Zahtevam da se, u skladu sa zakonom o informisanj u imedijima, član 96, stav 1, odgovor objavi u istom delu medija, u istom izdanju, u istoj rubrici, na istoj stranici, kao što je bila objavljena dezinformacija na koju se odgovara.

Sa poštovanjem, Dragan Kragić, Vršac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a