IMA 40 GODINA, A KRV DAO PREKO 50 PUTA: Slaviša Marković iz Jagodine nosilac Srebrnog znaka Crvenog krsta Srbije

Z. Gligorijević

06. 11. 2020. u 17:23

SLAVIŠA Marković Slava iz Jagodine najmlađi je organizator akcija dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji grada na Belici. Za svojih 40 godina dragocenu tečnost, koja je spasila mnoge živote, dao je preko 50 puta.

ИМА 40 ГОДИНА, А КРВ ДАО ПРЕКО 50 ПУТА: Славиша Марковић из Јагодине носилац Сребрног знака Црвеног крста Србије

Foto: Privatna arhiva

Čim „ispumpa“ krv, ustaje i sa osmehom na licu dočekuje ostale dobrovoljne davaoce krvi. Nosilac je Srebrnog znaka Crvenog krsta Srbije za značajne rezultate u ostvarivanju zadataka i ciljeva Crvenog krsta.Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana 19. novembra u prostorijama Crvenog krsta Jagodina.

- Pritisak mi je kao kada sam imao 20 godina, 120/80, treniram aikido, ne pušim, ne pijem alkohol ni kafu,konzumiram samo kakao i zato veoma brzo napunim kesu za čuvanje krvi.

Akcijama dobrovoljnog davalaštva uvek se odazove veliki broj davalaca i mogu da se pohvalim da moje akcije karakteriše najveći odaziv osoba lepšeg pola – kaže Marković, koji je na čelu Podružnice Crvenog krsta Jagodina PU Pionir.

Foto: Privatna arhiva

 

Naš sagovornik više od decenije organizuje i humanitarne akcije prikupljanja pomoći za korisnike narodne kuhinje Crvenog krsta Jagodina i štićenike Doma pored manastira Sveta Petka.

Foto: Privatna arhiva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!