TOPLI OBROK ZA NAJUGROŽENIJE: Otvorena narodna kuhinja Eparhije Bačke

Z. GRUMIĆ

05. 11. 2020. u 16:57

BLAGOSLOVOM episkopa Irineja Bulovića u Novom Sadu su danas osveštane prostorije Narodne kuhinje pod okriljem Eparhije bačke u kojima će 50 budućih korisnika, onih Novosađana kojima je pomoć najpotrebnija, dobijati po jedan topli obrok dnevno.

ТОПЛИ ОБРОК ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ: Отворена народна кухиња Епархије Бачке

Foto: G. Šljivić

U prisustvu pokrajinske sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragane Milošević, predsednice Skupštine grada Jelene Marinković Radomirović i članice gradskog veća Branke Bežanov, čin osvećenja objekta, koji se nalazi u neposrednoj blizini Hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi, obavili su sveštenici Branislav Mrkić, Željko Tešić i Lazar Majstorović, koji je i upravnik Dobrotvorne ustanove Eparhije bačke.

- Ova narodna kuhinja doprineće boljem životu naših najugroženijih sugrađana – izjavila je Dragana Milošević istakavši značajnu humanitarnu ulogu Dobrotvorne ustanove "Vladika Platon Atanacković" i najavila nastavak saradnje i podrške Pokrajine.

PROCEDURA

SVI oni koji imaju potrebu da koriste narodnu kuhinju treba da se obrate svom parohijskom svešteniku, koji će nakon obavljenog razgovora budućeg korisnika staviti na spisak. - Kada dođu ovde dobiće evidencionu karticu za kuvani obrok – napominje jerej Majstorović.

I predsednica Skupštine grada je pozdravila otvaranje Narodne kuhinje ističući da je to humanitarno delo vredno poštovanja.

- Ovim činom Novi Sad će dobiti još jedno mesto za sve one ljude kojima su pomoć i podrška najpotrebniji – rekla je Jelena Marinković Radomirović i zahvalila vladiki Irineju, Dobrotvornoj ustanovi i svima koji su doprineli ostvarivanju tog vrednog humanog dela.

Narodna kuhinja, kako je objasnio jerej Majstorović, počinje da radi od ponedeljka 9. novembra a radno vreme će joj biti od 11 do 12 časova, kada će biti služeni topli obroci, doK će za vikend korisnici dobijati suvu hranu. Ukoliko se za to ukaže potreba kapaciteti kuhinje biće povećavani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024