DEVOJČICA IZ PARAĆINA POZITIVNA NA KORONU: Učenica (16) srednje medicinske škole u izolaciji

Z.Rašić

04. 11. 2020. u 22:00

ŠESNAESTOGODIŠNjA devojčica iz Paraćina, koja pohađa srednju medicinsku školu u Ćupriji, pozitivna je na virus korona na PCR testu, a tu informaciju podelio je javno na svom „Fejsbuk“ profilu arheolog Branislav Stojanović, donedavno direktor Zavičajnog muzeja „Paraćin“.

ДЕВОЈЧИЦА ИЗ ПАРАЋИНА ПОЗИТИВНА НА КОРОНУ: Ученица (16) средње медицинске школе у изолацији

Foto: Z. Rašić

Ova devojčica član je njegove porodice, a Stojanović je obaveštavanjem javnosti o njenoj infekciji kovidom preko društvene mreže, pokazao odgovorno ponašanje i nastavio praksu većeg broja Paraćinaca, inficiranih koronom još u prvom martovskom talasu, da o tome obaveste svoje prijatelje preko FB profila kako bi osobe sa kojima su kontaktirali bile predostrožne.

 - Kada smo prvi put primetili simptome kod nje – da ne oseća mirise, otišli smo odmah kod lekara. Nakon toga testirana je brzim testom koji je bio negativan. Insistirali smo da uradi i PCR test da bi bili sigurni.

Ja sam odmah odlučio da ne idem na posao ni nakon negativnog testa iz krvi dok ne stigne PCR. On je pokazao da je Kaja, nažalost, pozitivna i od tog trenutka smo u izolaciji, krećemo se samo do bolnice i apoteke, što po zakonu možemo.

Svi njeni kontakti su prijavljeni Zavodu za javno zdravlje u Ćupriji i većina se nalazi u karantinu. Jako sam ponosan na nju jer se pokazala jako odgovornom i hrabrom nakon što je primetila simptome – napisao je na svom profilu Stojanović.

 - Supruga i ja smo negativni na testiranju, ali ćemo ipak biti u karantinu još neko vreme dok ne prođe 14 dana od testiranja. Ovo želim da kažem da bi ljudi koji su sa nama bili u kontaktu poslednjih dana bili mirni – zaključio je u svojoj objavi savesni Paraćinac.

 Devojčica nema ozbiljnije simptome i, kako je Stojanović naveo, dobro se drži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024