OBOLELELO JOŠ ČETVORO: Epidemija korone u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

25. 10. 2020. u 14:00

JOŠ četiri osobe u Rudničko-takovskom kraju su potvrđeno pozitivne na kovid-19, po danas pristiglim rezultatima testiranih u Gornjem Milanovcu.

ОБОЛЕЛЕЛО ЈОШ ЧЕТВОРО: Епидемија короне у Рудничко-таковском крају

Foto: S.BABOVIĆ

- Jedna od njih je radnik milanovačkog Doma zdravlja, koja je bila na listi kontakata već potvrđeno pozitivnog pacijenta – potvrdio je v. d. direktora tog Doma dr Aleksandar Čivović. – Sva novoobolela lica su sa postojećih listi kontakata. Trenutno, sa teritorije ove opštine ukupno je desetoro lica potvrđeno pozitivno na kovid-19. Devet tih osoba, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji, dok je jedna hospitalizovana na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna do danas, od korona virusa obolelo je 136 lica uz sedam smrtnih ishoda, dok je njih 118 izlečeno.                                    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba