SMRZAVAJU SE I KOVID POZITIVNI: (NE)očekivani problemi sa isporukom toplotne energije opštoj bolnici u Kruševcu

S. BABOVIĆ

20. 10. 2020. u 11:42

PACIJENTI smešteni u kruševačkoj Opštoj bolnici - usred pandemije - negoduju zbog lošeg grejanja, a žalbe se odnose i na infektivno odeljenje, gde je samo tokom jučerašnjeg dana bilo 20 pacijenata sa simptomima kovida 19.

СМРЗАВАЈУ  СЕ И КОВИД ПОЗИТИВНИ: (НЕ)очекивани проблеми са испоруком топлотне енергије општој болници у Крушевцу

Foto S. Babović

Zato su, saznajemo, zaposleni u pomenutoj medicinskoj ustanovi pribegli dogrevanju pomoću grejalica i klima-uređaja, tamo gde je to moguće, a na infektivnom odeljenju je tokom vikenda zamenjen takozvani ekspanzicioni sud, pa je grejanje donekle stabilizovano.

Ipak, kvar na sekundarnoj mreži u bolničkom krugu otežava snabdevanje toplotnom energijom u delu zgrada koje pripadaju kompleksu Opšte bolnice.

Iz kruševačke "Toplane" saopštavaju da su njihove ekipe od juče na terenu, te navode da od početka sezone uredno distribuiraju toplotnu energiju ka bolnici...

- Održavanje sekundarnog dela instalacije je obaveza potrošača, ali zbog izuzetne važnosti ustanove u kojoj postoji problem, naše stručne službe već pomažu u rešavanju problema. Trenutno se utvrđuje gde je došlo do havarije, pa će sistem veoma brzo biti vraćen u punu funkciju - kaže vršilac dužnosti "Toplane" Dušan Gvozdenović.

Foto S. Babović

Direktor Opšte bolnice dr Vesna Stević Gajić, međutim, tvrdi da je kvar na mreži lociran između zgrade ginekološko-akušerskog odeljenja i objekta transfuzije, pa zapravo samo ova služba nema grejanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna